search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:05
MENU CLOSE

O Oλυμπιακός ανέβασε την Ελλάδα στην 13η θέση της UEFA

13.12.2018 22:12
O Oλυμπιακός ανέβασε την Ελλάδα στην 13η θέση της UEFA - Media

 

Η νίκη των «ερυθρολεύκων» όχι μόνο ανεβάζει την Ελλάδα στην 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, αλλά την σώζει και από τα χειρότερα της 16ης θέσης!

Ολα έδειχναν μια καταστροφική εβδομάδα για την Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί η ΑΕΚ έμενε στο μηδέν στους ομίλους του Champions League, ούτε γιατί ο ΠΑΟΚ κατάφερνε σε όμιλο με Βίντι και ΜΠΑΤΕ να πάρει μόνο τρεις βαθμούς και να μένει τελευταίος στον όμιλο.

Οι Τσέχοι πήραν σπουδαίες νίκες (τρεις την τελευταία εβδομάδα) και συνεχίζουν με δύο στο Europa League. Οι Ελβετοί θα έχουν μία ομάδα στους 32 επίσης. Οι Κροάτες το ίδιο με τη Ντιναμό. Εάν ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν νικούσε δεν έπαιρνε την πρόκριση τα πράγματα για την Ελλάδα θα ήταν επικίνδυνα και η 16η θέση θα ήταν πιο πιθανό σενάριο. Μία 16η θέση που θα σήμαινε αυτόματα και τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη αντί για πέντε.

Ομως η νίκη του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την πρόκρισή του όχι μόνο σώζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά το ανεβάζει και μία θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA! Mε τους 400 βαθμούς που έδωσε η νίκη του Ολυμπιακού η Ελλάδα πέρασε τη Δανία η οποία μένει και χωρίς εκπρόσωπο στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πηγή: Gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:02