search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:42
MENU CLOSE

Ευρύ «άνοιγμα» από το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2051
13-12-2018
16.12.2018 04:00
kke_145.jpg

 

«Φιλόξενα» τα ψηφοδέλτιά του σε πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη από άλλους χώρους

Το άνοιγμα του ΚΚΕ σε κόσμο του ευρύτερου «αριστερού προοδευτικού χώρου» περιέγραψε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο topontiki.gr εκτιμώντας, παράλληλα, ότι οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα οι προσεχείς εθνικές εκλογές, θα διεξαχθούν σε συνθήκες ακραίας πόλωσης.

Εξηγώντας ότι κομβικό στοιχείο είναι «η συνέπεια του κόμματος, το ότι είναι η μοναδική δύναμη που ηγείται στο εργατικό λαϊκό κίνημα», ο Κουτσούμπας υποστήριξε πως είναι ρεαλιστική η ένταξη ακόμα και στα ψηφοδέλτια του Περισσού προσώπων που προέρχονται είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, που προσεγγίζουν το ΚΚΕ και συσπειρώνονται γύρω από αυτό έστω και αν δεν συμφωνούν 100% με τις θέσεις του.

«Έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Και εδώ στην Αθήνα, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις όπου κάναμε εκδηλώσεις, όπως στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, σε πόλεις όπου είχα πάει και μίλησα σε τέτοιους ανθρώπους. Εκεί καλέσαμε να έρθουν άνθρωποι που ήταν παλιά στο ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του που έφυγαν και πήγαν στη ΛΑΕ ή σε άλλες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις.

Άνθρωποι που συμμετείχαν στο συνδικαλιστικό κίνημα και είχαν αποστασιοποιηθεί. Άνθρωποι που ήταν κάποτε στο ΚΚΕ ή στην ΚΝΕ και είχαν φύγει ή αποστασιοποιηθεί και επιστρέφουν. Τέτοιοι άνθρωποι, που είναι εργαζόμενοι, είναι συνδικαλιστές σε πρωτοβάθμια, σε δευτεροβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, άλλοι είναι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων, άλλοι ήταν ακόμα και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κουτσούμπας.

Ρεαλιστική η ένταξη

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας, «έχουμε τέτοια παραδείγματα. Και οι κομματικές οργανώσεις κάνουν καθημερινή δουλειά με κόσμο. Μου έλεγε ένας σύντροφος, ένας από τους βουλευτές μας, ο οποίος ήταν προχθές σε μια σύσκεψη που είχε οργανώσει ένας φίλος του ΚΚΕ, όπου οι δέκα άνθρωποι που ήταν εκεί ήταν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν ούτε καν φύγει με τη ΛΑΕ ή με την “Πλεύση” ή με άλλες ομάδες που έφυγαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Και μίλησαν, ήθελαν να προσεγγίσουν το ΚΚΕ.

Είναι άνθρωποι που έχουν τους προβληματισμούς τους, δεν συμφωνούν 100% με όλες τις θέσεις, με όλο το πρόγραμμα του ΚΚΕ, αλλά βλέπουν σ’ αυτό τη δύναμη που έχει, όχι μόνο τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την αλήθεια σ’ αυτά που λέει και την αγωνιστικότητα, αλλά και ότι στην πλειονότητα των θεμάτων που θέτει στην ελληνική κοινωνία για συζήτηση ή για πάλη συμφωνούν».

«Αυτοί οι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά, «βλέπουν ότι σήμερα είναι ρεαλιστικό να ενταχθούν ακόμα και σε ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Και αναφέρομαι σε ψηφοδέλτια κάθε είδους: άλλος είναι σ’ έναν επιστημονικό σύλλογο, άλλος σ’ ένα εργατικό σωματείο, άλλος σε μια ομοσπονδία, άλλος θέλει σε δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές, άλλος ακόμα φτάνει μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές ή τις ευρωεκλογές. Δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει πιο σταθερά βήματα σ’ αυτή την τοποθέτηση, την απόφασή τους».

Εν αναμονή λοιπόν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:40