search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:31
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου δεν μπορεί να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα

16.12.2018 09:26
Βενιζέλος: Παραβίαση των διατάξεων περί εσχάτης προδοσίας η σκευωρία Νovartis - Media

 

Επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων μέχρι την κάλπη διακρίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτίμησε μιλώντας στο τηλεοπτικό «Ακραίως» ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Δεν βλέπω να αντέχει μέχρι το φθινόπωρο» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, για να προβλέψει ότι η κυβέρνηση θα υποστεί στρατηγική ήττα, καθώς δεν θα μπορεί να παρεμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προέβλεψε εξάλλου πως «δεν θα επαναπατριστεί κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ έχουν κρατήσει την χώρα όρθια».

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ωστόσο πως επιθυμεί να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.

«Θέλω ένα Σύνταγμα με όλα τα κόμματα, αλλά δεν πρέπει να επικρατήσει μονοκομματική αντίληψη» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαχρήστου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας όπως αποτυπώνονται στο Σύνταγμα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το άρθρο 3 περί επικρατούσας θρησκείας δεν συνιστά απόκλιση από την αρχή της ανεξιθρησκείας.

«Το ελληνικό κράτος είναι ήδη θρησκευτικά φιλελεύθερο» είπε, πρόσθεσε όμως ότι το Σύνταγμα πρέπει να ορίζει τις σχέσεις της Πολιτείας όχι μόνο με την Εκκλησία της Ελλάδας αλλά και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου ο διεθνής ρόλος πρέπει να αναδεικνύεται.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το άρθρο 3 δεν μπορεί να αναθεωρηθεί γιατί δεν θα υπάρξει πλειοψηφία. «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να είναι κατοχυρωμένο το μισθολογικό των ιερέων» επισήμανε.

Τόνισε εξάλλου ότι η συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν μπορεί να μεταφερθεί στο Σύνταγμα.

«Όποιος λέει ότι θα υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση του συμφωνηθέντος, αυτό δεν γίνεται» ξεκαθάρισε.

Ακόμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από την κυβέρνηση να δεχθεί να εντάξει το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια στην πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης.

«Πρέπει να αποδεσμεύσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια από τον εναγκαλισμό των κομμάτων και τον κρατισμό» εξήγησε.

Και υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη παραρτήματα ιδιωτικών πανεπιστημίων βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου.

Απαντώντας σε ερώτηση τ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε πως το θέμα του άρθρου 16 θα πρέπει να μπει τώρα στην ατζέντα, αλλιώς η αναθεώρησή του θα είναι αδύνατη για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Για την οικονομία, τέλος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε πως «η χώρα κινδυνεύει να ξανακυλήσει σε βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση», καθώς τα spread παραμένουν απαγορευτικά υψηλά, το τραπεζικό σύστημα δεν έχει σταθεροποιηθεί και το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27