14/10/2019 18:04:40
5.1.2019 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2054 στις 3-1-2019

«Στήριγμα στους αγώνες του λαού» - Το 2019 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ τονίζει ο Περισσός

ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς σε βάρος του Ιράν - Media
 
«Το 2019, που εγκαινιάζει τον νέο αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ, μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Αυτό είναι που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά για τον λαό, για το κίνημά του, για το σήμερα και το αύριο» αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε μήνυμά της για την «είσοδο» του 2019. Μιας χρονιάς που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Περισσός, «μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στις εκλογικές μάχες, πρώτα απ' όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς».
 
Κατά τον Περισσό η χρονιά που έφυγε «πρόσφερε πλούσια πείρα για το ότι τα αδιέξοδα του συστήματος, οι τεράστιες αντιθέσεις του δεν μπορούν να επιλυθούν προς όφελος των λαών από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τον βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης». Τονίζει μάλιστα πως «δεν αποκλείεται μια νέα, πιο βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, ενώ ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στην περιοχή μας».
 
Σύμφωνα με το ΚΚΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ «προσπαθεί να κρύψει αυτήν τη σκληρή – για τον λαό – πραγματικότητα, την οποία, άλλωστε, συνδιαμορφώνει με την πολιτική της. Γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα συνθήματα για “δίκαιη ανάπτυξη”, “νέα εποχή”, για “ειρήνη και σταθερότητα", που δήθεν υπηρετεί η εξωτερική της πολιτική». Χαρακτηριστικά η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σημειώνει στο μήνυμά της:
● Η «νέα εποχή» δεν καταργεί κανέναν από τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, δεν ανατρέπει τις δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα, δεν ακυρώνει την ασφυκτική επιτροπεία, που είναι υποχρεωτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
● Η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να επέστρεψε, έστω και ασθενικά, δεν επέστρεψαν όμως οι τεράστιες απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι, ο λαός στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.
● Η φτώχεια και η εκμετάλλευση, πάνω μάλιστα στην «κινούμενη άμμο» των ανησυχητικών εξελίξεων στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία, είναι η μία όψη του νομίσματος, ενώ στην άλλη βρίσκεται η όξυνση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών.
● Η πάλη για την αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, μαζί με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις, στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς, πρέπει να μπουν στην προμετωπίδα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
● Για να δυναμώσουν η ελπίδα και η εργατική - λαϊκή αντεπίθεση, χρειάζεται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού: στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στους δήμους και τις Περιφέρειες. Ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα είναι στήριγμα στους αγώνες του λαού. Θα στείλει αισιόδοξο μήνυμα στις προσπάθειες που κάνουν κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα σε άλλες χώρες για να οργανώσουν την εργατική - λαϊκή πάλη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.