search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών (pdf)

07.01.2019 18:48
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

 

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2018.

Η τροπολογία «Θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» ρυθμίζει τους όρους πρόσληψης 15.000 εκπαιδευτικών από φέτος έως και τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Σχετικώς με την ρύθμιση, η οποία περιέχεται στον κορμό του νομοσχεδίου, για τον διορισμό των δικαιωθέντων στα διοικητικά εφετεία από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα διοριστούν όλοι σε μόνιμες θέσεις. Ταυτοχρόνως ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα υπάρξει λύση και για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 25) οι οποίοι προσέφυγαν αλλά δεν δικαιώθηκαν τα διοικητικά εφετεία.

Πηγή: Economy365

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42