18/09/2019 09:20:01

Κρεμαστινός: Πολιτικές αθλιότητες εκ μέρους του Οδ. Κωνσταντινόπουλου

Κρεμαστινός: Πολιτικές αθλιότητες εκ μέρους του Οδ. Κωνσταντινόπουλου - Media

 

Για «πολιτική αθλιότητα» έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε από τον συνάδελφό του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σχετικά με την άποψή του ότι «ο διάλογος είναι πιο εύκολος μεταξύ ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του ρ/σ Νews24/7, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε: «Λυπάμαι ιδιαιτέρως για την αντίδραση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου σε βάρος μου. Μου ζητούσαν να δηλώσω ότι δεν θα υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ δεν είχα δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσω. Θα συνταχθώ με την άποψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα συνταχθώ με την πλειοψηφία. Γιατί πρέπει να εμφανιζόμαστε συντεταγμένοι. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει αναμφισβήτητα θετικά σημεία αλλά και γκρίζες ζώνες».

Σχετικά με τον διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κρεμαστινός υποστηρίζει ότι «πρέπει να γίνει σε επίπεδο αρχηγών, μετά σε επίπεδο κομματικό και ύστερα να ακολουθήσει, αν ακολουθήσει, η διαμόρφωση συγκλίσεων».

Πάντως, όπως είπε, «δεν έγινε ποτέ πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εμάς, αν γινόταν μπορεί και να συνεργαζόμασταν στη βάση προγραμματικής συμφωνίας».

Επισημαίνοντας ότι «το κόμμα πρέπει να έχει κόκκινες γραμμές και με βάση αυτές να αποφασίσουμε για τις μετεκλογικές συνεργασίες», προσθέτει ότι «πρέπει αυτός που έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη να βάλει νερό στο κρασί του για να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε επίθεση στον κ. Κρεμανιστινό, για τις δηλώσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Έγραψε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

«Η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις,στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή,λίγο πριν τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα,αδικούν την προσπάθεια,όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι&ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Οι πληροφορίες από το ΚΙΝΑΛ πάντως κάνουν λόγο οτι ο Δημήτρης Κρεμαστινός θα συνταχθεί με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έστω κι αν δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.