search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:37
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν 25 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

19.01.2019 16:45
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τα βιογραφικά όλων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων - Media

 

Ούτε μια, ούτε δύο… Είκοσι πέντε γυναίκες που εργάζονταν πράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων σε δύο Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, το βράδυ της Πέμπτης. 

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για μία Ελληνίδα και 24 αλλοδαπές, οι οποίες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής.

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30