04/08/2020 02:55:47
27.1.2019 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2057 στις 24-1-2019

«Ανατριχιαστικές επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής»

 Κουτσούμπας απαντά στο ΜέΡΑ25: Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τέτοια κόμματα; - Δήθεν Αριστερός ο Βαρουφάκης - Media

 

Για μια συμφωνία που υπαγορεύτηκε από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. προκειμένου να προωθηθεί ο σχεδιασμός τους για τα Βαλκάνια κάνει λόγο το ΚΚΕ. «Υπάρχουν σπέρματα αλυτρωτισμού σε αυτή τη συμφωνία και είναι φανερά. Μπαίνουν στη συμφωνία για να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους κρίσης και όξυνσης που θα προκαλέσουν οι ίδιες δυνάμεις που έφτιαξαν τη συμφωνία, για να δημιουργήσουν γενικότερα θέματα στα Βαλκάνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην Ολομέλεια στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του, άσκησε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τη συμφωνία των Πρεσπών και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα. «Στην Έκθεση αναγνωρίζεται ρητά και κυνικά ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, ότι “η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας”, ότι “η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας", προσφέροντας “επιπλέον τοποθεσίες εκτός του κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή”» σημειώνει ο Κουτσούμπας. Επισημαίνει επίσης ότι «φτάνει μάλιστα στο σημείο να ομολογεί ότι θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής. Τόσο “προοδευτική" είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει ο Κουτσούμπας αναφέροντας πως «αυτές οι ανατριχιαστικές επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής, που δεν αμφισβητούνται από την κυβέρνηση, ούτε φυσικά από τη Ν.Δ., ούτε από κανέναν άλλο από τους διοργανωτές των αυριανών συλλαλητηρίων, δείχνουν την ανάγκη ο λαός να επαγρυπνά και να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, για χάρη των συμφερόντων του κεφαλαίου και μόνο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.