search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:45
MENU CLOSE

Αν και υπάρχει μείωση, γέμισε η Ευρώπη πλαστά ευρώ – Πόσα κυκλοφορούν στην αγορά;

27.01.2019 08:26
Αν και υπάρχει μείωση, γέμισε η Ευρώπη πλαστά ευρώ – Πόσα κυκλοφορούν στην αγορά; - Media

 

Γνωρίζετε ποια χαρτονομίσματα είναι ευκολότερο να πλαστογραφηθούν παρά τις πολλές δικλείδες ασφαλείας; Τα 20ευρα και τα 50ευρά. Πάντως οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να μειώσουν τα πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν και ήδη έχει παρατηρηθεί κάποια σημαντική μείωση.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περίπου 262.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Αυτό σημαίνει πως μειώθηκαν κατά 13,0% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2018 και κατά 27,8% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

«Η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρή, καθώς ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία, ο οποίος, μετά την εισαγωγή τους, αυξάνεται σταθερά με ρυθμό ταχύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ», σημειώνει η ΕΚΤ

Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια ευρώ με συνολική αξία περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χαρτονομίσματα (τραπεζογραμμάτια) των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί σε περισσότερο από το 80% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42