03/07/2020 23:29:44

Έλλειμμα εκπροσώπησης από τον ΣΕΒ καταγγέλλει ο ΣΒΕ - Αναγνωρίστηκε ως κοινωνικός εταίρος

Έλλειμμα εκπροσώπησης από τον ΣΕΒ καταγγέλλει ο ΣΒΕ - Αναγνωρίστηκε ως κοινωνικός εταίρος - Media

 

Έλλειμμα εκπροσώπησης από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Ο ΣΒΕ αναγνωρίστηκε ως κοινωνικός εταίρος, ενώ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τη Δευτέρα ο πρόεδρός του Αθανάσιος Σαββάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τους επιχειρηματικούς συνδέσμους, αντίθετα υπάρχει κοινή στόχευση και κοινά αιτήματα για την αναπτυξιακή πολιτική. Σημείωσε δε ότι βασική εκκρεμότητα αποτελεί η δημιουργία τριτοβάθμιας οργάνωσης (ομοσπονδίας) που θα εκπροσωπεί τη μεταποίηση, κάτι που όπως σημείωσε ισχύει στις περισσότερες χώρες.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση σχετικά με την μετονομασία του Συνδέσμου από τον ΣΕΒ, ωστόσο κύκλοι του που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο παρέπεμπαν σε παλαιότερη αλληλογραφία με το υπουργείο Εργασίας, στην οποίαν ο ΣΕΒ εκτιμούσε ότι οι βιομηχανίες-μέλη του πραγματοποιούν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων και κερδοφορίας από τον ΣΒΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.