15/09/2019 20:26:01

Νέα απάντηση Πολάκη και Attica bank για το καταναλωτικό και τα εισοδήματά του

Νέα απάντηση Πολάκη και Attica bank για το καταναλωτικό και τα εισοδήματά του - Media

 

Εξηγήσεις μέσω ανακοίνωσης της Attica Bank,για τον τρόπο με τον οποίο εξασφάλισε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000€ δίνει με ανάρτηση στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας σημειώνεται ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και πως «η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά».

Ακόμη η τράπεζα κάνει λόγο για άδικη στοχοποίηση και συμπληρώνει πως «παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες».

Ο ίδιος ο υπουργός, στο σχόλιο που αφορά το εισόδημά του εξηγεί ότι από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο ΕΣΥ.

Τέλος επιτίθεται ξανά κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της Μαρέβας Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «σκοτεινούς» χρηματοδότες.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ που έβγαλε το "φλεμα":

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την Attica Bank εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση :
Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.
Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.
Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες
Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).
Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας.

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ :
ΥΓ 1) και για ξεκαθαρίζουμε με τη λάσπη περι εισοδημάτων μου που τα υπολογίζουν με αλχημείες:ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !! Δεν ημουν ποτέ στο δημοςιο συςτημα υγείας μετα που τελείωσα και την εξειδίκευση στη Μεθ (αυγουςτος 2000).Εκανα 13 αιτήσεις οπως εχω ξαναπεί ,αλλα δε διορίστηκα ποτέ !!!.....
2) Θα μας πει το πρώτο ΦΛΕΜΑ ,πως χρηματοδοτήθηκε με 1,7 δις μεςω Ελβετίας απο γνωστό εφοπλιστή ,τον ίδιο που χρηματοδότησε και τη Μαρεβα Μητσοτάκη ;;;;;; Η αυτο ειναι συνήθης πρακτική τωρα που στέγνωσε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ.....

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.