search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:59
MENU CLOSE

Δήμητρα Λιάνη: Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν αντιγράφεται

23.02.2019 14:21
Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: Θα ήθελα να είχα κάνει ένα παιδάκι με τον Ανδρέα (Video) - Media

 

Για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «αλώσει» τον χώρο της Κεντροαριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου. 

Η χήρα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ σχολιάσε τη σημερινή κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στη σχέση με της με την οικογένεια Παπανδρέου και, μεταξύ άλλων, είπε αν θα κάνει κόμμα. 

Διαβάστε μέρος της συνέντευξής της: 

-Ακολουθεί τα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου το Κίνημα Αλλάγης και η Φώφη Γεννηματά; 

Η Φώφη Γεννηματά είναι αρχηγός ενός μορφώματος που συμπεριλαμβάνει τα απομεινάρια ενός άλλου κόμματος, που ονομαζόταν ΠΑΣΟΚ. Ουδέποτε είχε κάποια σχέση με την πολιτική γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του ιδεολογία. H περίπτωση της Φώφης Γεννηματά είναι αυτή που θα έλεγε και ο Ανδρέας «δεν επιτρέπω ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών να μου δέσει». 

– Πολλοί λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμφωνείτε;

Ο Ανδρέας ήταν ένας μεγάλος, ιστορικός ηγέτης, γι’ αυτό ο Τσίπρας, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, μπήκε στη διαδικασία να τον μιμηθεί. Κατά τη γνώμη μου, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και όπως δήλωσε πρόσφατα ο Δ. Σαββόπουλος «όλοι αυτοί είναι εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα Παπανδρέου». 

-Σε τι πιστεύετε ότι έχει αντιγράψει ο Τσίπρας τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Όπως σας είπα και πριν και και για άλλους, και ο Τσίπρας, παίρνοντας ως πρότυπο τον Ανδρέα, προσπαθεί να τον αντιγράψει. Όμως, ο Ανδρέας δεν αντιγράφεται. Τέλος. 

-Βλέπουμε ότι πολλοί από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει υπουργοί του Τσίπρα. Πως το σχολιάζετε;

Η πολιτική κατάσταση της χώρας αυτήν τη στιγμή είναι αυτοί που μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο. Φαινόμενα των καιρών. Ας μην ξεχνάμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά – Βενιζέλου. Οπότε αναμενόμενοι είναι οι συγκεκριμένοι να προβούν σε συμφωνίες και πολιτικούς «γάμους», καταφέρνοντας ένα και μοναδικό πράγμα: να επιπλεύσουν…

-Εσείς θα γινόσασταν υπουργός του κ. Τσίπρα, αν σας το πρότεινε ο ίδιος;

Δεν θα γινόμουν υπουργός σε κανένα κόμμα στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Δεν με αντιπροσωπεύει κάτι, ούτε με εκφράζει κάτι. Εχω ζήσει ιστορικές στιγμές. Όλα μου φαίνονται λίγα πια. 

Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου τι θα έκανε με τα Σκόπια; Θα αποδεχόταν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία;

Είναι παγκοσμίως γνωστή η θέση του Ανδρέα για το «Μακεδονικό». «Δεν παραχωρούμε το όνομα “Μακεδονία”, ούτε και τα παράγωγά του». Αυτός ήταν ο μακροχρόνιος αγώνας του. Να σας θυμίσω ότι τους κατέβασε τη σημαία τότε με το εμπάργκο. Σήμερα ο Ανδρέας θα τους είχε δώσει το πραγματικό τους όνομα, το «Βαρντάσκα». 

-Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να γεννιούνται νέα κόμματα. Εσείς είχατε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε κόμμα για να διαφυλάξετε τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου;

Τα νέα κόμματα είναι θνησιγενή. Γεννιούνται και πεθαίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν ριζώνουν. Κάτι καινούργιο με γνήσια παπανδρεϊκή γραμμή θα το στήριζα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56