30/05/2020 09:57:17

Στις κάλπες 3.000.000 Μολδαβοί για τις βουλευτικές εκλογές

Στις κάλπες 3.000.000 Μολδαβοί για τις βουλευτικές εκλογές - Media

 

Στις κάλπες προσέρχονται πάνω από 3 εκατομμύρια Μολδαβοί για τις βουλευτικές εκλογές.

Βασικοί αντίπαλοι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου της χώρας Ιγκορ Ντοντόν που ζητάει να αναπτυχθούν στενότεροι δεσμοί με τη Ρωσία και ο αντιπολιτευτικός φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός ACUM που έχει σαν βασικό αίτημα στενότερους δεσμούς με την ΕΕ.

Στον τελευταίο ηγούνται η οικονομολόγος πρώην υπουργός Παιδείας Μάια Σάντου και ο δικηγόρος Αντρέι Ναστάσε, από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων που συγκλόνισαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Από τα πιο σοβαρά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου ήταν η οικονομία, η καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και συρρίκνωση του πληθυσμού, με την ταυτόχρονη αύξηση της μετανάστευσης. Περίπου το ένα τέταρτο των κατοίκων έφυγε τα τελευταία χρόνια από την πατρίδα του αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είτε στις χώρες της ΕΕ είτε στη Ρωσία. Για αυτό και στην πρωτεύουσα Κισινάου παρουσιάστηκε ένα δρώμενο με παπούτσια ανθρώπων που μετανάστευσαν, τα οποία τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία, σε μια συμβολική κίνηση ότι σύντομα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα οι ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: euronews

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.