search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:55
MENU CLOSE

«Εργοδοτική τρομοκρατία»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2062
28-2-2019
03.03.2019 04:00
Σκληρή επίθεση Κοτζιά στον Περισσό: «Ο μητσοτακισμός παραμένει η αδυναμία του ΚΚΕ»! - Media

 Καταγγελία του ΚΚΕ για αγριότητες στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Την επιστράτευση ένοπλων μπράβων και ανθρώπων της νύχτας εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τον Περισσό, «σε αγαστή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και, όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων κι ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ».

Το ΚΚΕ τονίζει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει «τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη κι όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι».

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ υποστηρίζει πως «είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχτούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών κι όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

«Αντιδημοκρατικό καθεστώς»

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του Ν. 1264/1982, προκειμένου να υπάγονται στο κανονιστικό του πεδίο και οι ναυτεργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Όπως επισημαίνεται στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ:

«Με το άρθρο 1 παρ. 2 εδ. β του Ν. 1264/1982 “Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων”, οι ναυτεργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι: “Γι’ αυτές, μέχρις ότου ψηφιστεί και δημοσιευτεί ειδικός νόμος, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον σήμερα νομικό καθεστώς”».

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ σημειώνεται πως σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο παραπάνω ειδικός νόμος δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και «εξακολουθεί να εφαρμόζεται το αντιδραστικό πλαίσιο του Ν. 330/1976 και άλλων νόμων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα! Η επιλογή αυτή δεν οφείλεται σε αμέλεια ή απρονοησία, αλλά είναι μέρος της αντιναυτεργατικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που υπηρετούν τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, στην πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή πως «δεκαετία στη δεκαετία διαιωνίζεται ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς, που χαρακτηρίζεται από:

● Τη διατήρηση “σωματείων σφραγίδων”.

● Την εφαρμογή πλειοψηφικού συστήματος (και όχι της απλής αναλογικής) στις αρχαιρεσίες πολλών ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και την εκπροσώπησή τους στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Με αυθαίρετους περιορισμούς στην αντιπροσώπευση των πρωτοβάθμιων σωματείων στη δευτεροβάθμια οργάνωση, την ΠΝΟ (όριο 1/10 κ.ά.).

● Το αναχρονιστικό καταστατικό της ΠΝΟ, η διοίκηση της οποίας συγκροτείται “ex officio” από τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων και όχι με εκλογή που βασίζεται στην απλή αναλογική».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:54