05/06/2020 13:37:27

Ντιμιτρόφ: Κοιτάζαμε με τον Κοτζιά τη θάλασσα και σκεφτόμασταν μήπως είναι καλύτερο να πηδήξουμε από τα βράχια

Ντιμιτρόφ: Κοιτάζαμε με τον Κοτζιά τη θάλασσα και σκεφτόμασταν μήπως είναι καλύτερο να πηδήξουμε από τα βράχια - Media

 

Στις δυσκολίες της πορείας προς την υπογραφή και κύρωση, στη συνέχεια, της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Περιέγραψε μάλιστα μία συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά σε μία τοποθεσία κοντά στο Σούνιο. Οι δύο άντρες κοίταζαν τη θάλασσα και «σκεφτόμασταν μήπως είναι καλύτερο να πηδήξουμε από τα βράχια», όπως μετέφερε την ομιλία Ντιμιτρόφ η ΕΡΤ, από το να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις στις δύο χώρες.

Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο γιατί ο εύκολος δεν θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα, ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ, ξεκαθαρίζοντας πως κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα «δαπανήσαμε πολιτικό κεφάλαιο» για την επίτευξη της συμφωνίας.

Ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι πάντα ένοιωθε ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα, ωστόσο πλέον έχει αποκτήσει πολλούς νέους φίλους στη χώρας μας, σημείωσε καταχειροκροτούμενος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.