search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:41
MENU CLOSE

Εντυπωσιακές εικόνες από θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό – Λήψεις με drone (Video)

22.03.2019 12:50
Εντυπωσιακές εικόνες από θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό – Λήψεις με drone (Video) - Media

 

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε από ψηλά η κάμερα του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», ο οποίος ξεκίνησε την καταγραφή χελωνών στη θάλασσα με drones σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Τα drones (Συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών) φαίνεται ότι αρχίζουν να αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την έρευνα και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και μια από τις καταγραφές έχει ήδη αρχίσει στον Αμβρακικό κόλπο, με σκοπό να βοηθήσει στον προσδιορισμό της πυκνότητας και της κατανομής των θαλάσσιων χελωνών εκεί, σύμφωνα με το atpreveza.gr.

Η έρευνα γίνεται στα ρηχά νερά της βορειοανατολικής πλευράς του κόλπου, που υπάρχουν εκτεταμένα υποθαλάσσια λιβάδια από φανερόγαμα φυτά.

Στην περιοχή του Αμβρακικού εδώ και αρκετά χρόνια εκτελείται πρόγραμμα συλλογής στοιχείων με τη μέθοδο της σύλληψης και ελευθέρωσης των ζώων, που θα βοηθήσουν στον καθορισμό σημαντικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού. Η χρήση drones όμως, θα επιτρέψει τη συλλογή στοιχείων από ψηλά, σε συγκεκριμένες διαδρομές που θα είναι συγκρίσιμα στο χρόνο.

Αντίστοιχες δράσεις εκτελούνται στις περιοχές της Κυπαρισσίας, του Ευρώτα, του Ρεθύμνου και της Πρέβεζας. Οι δράσεις αυτές συγχρηματοδοτούνται από το έργο Life-Euroturtles και έχουν σκοπό να μελετήσουν τις χελώνες στην παράκτια ζώνη και να κάνουν πιο εύκολη την καταγραφή φωλιών σε παραλίες που εκτείνονται σε πολλά χιλιόμετρα.

Δείτε την παρουσίαση που έγινε από τον Dr. Alan Rees και προσπαθήστε να ανακαλύψετε πόσες χελώνες εμφανίζονται στο εντυπωσιακό βίντεο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:40