search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:24
MENU CLOSE

Μαθητική παρέλαση: Ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες – ΛΑ.Ε.: Η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη διαμαρτυρία

24.03.2019 11:26
Μαθητική παρέλαση: Ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες - ΛΑ.Ε.: Η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη διαμαρτυρία  - Media

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο άνδρες που προσήχθησαν νωρίτερα λίγη ώρα πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε καταγγέλλει «τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές των διαδηλωτών της “Επανεκκίνησης” που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση». 

Όπως αναφέρεται σχετικά, αστυνομικοί «προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια προσαγωγή του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ».

»Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος. Η προσαγωγή των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές», επισημαίνει η ΛΑ.Ε. μεταξύ άλλων. 

«Τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση “πολιτική προδοσία” για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανο μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» περιέγραψε στον ΘΕΜΑ FM ο κ. Μαντάς. 

«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε αλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».

Ο κ. Μαντάς καταγγέλλει, επίσης, ότι «πριν αρχίσει η παρέλαση και ενώ προσερχόμουν στο χώρο της παρέλασης, πριν τα σχοινιά, προσπάθησαν να μου κάνουν προληπτική συλλήψη ενώ ήμουν μόνος μου μέσα στο πλήθος, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας. Ευτυχώς διαμαρτυρήθηκαν και άλλοι, έγινε επεισόδιο και με άφησαν να συνεχίσω».

Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση “πολιτική προδοσία” για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:22