06/04/2020 11:30:10

Με συμμετοχή και των περίφημων F-35 αρχίζει τη Δευτέρα η άσκηση «Ηνίοχος» (Photo)

Με συμμετοχή και των περίφημων F-35 αρχίζει τη Δευτέρα η άσκηση «Ηνίοχος» (Photo) - Media
 
Ξεκινά τη Δευτέρα η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», η οποία θα εξελιχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.
 
Φέτος συμμετέχουν τα παρακάτω αεροσκάφη από διάφορες χώρες:
 
- F-16 BLOCK 30/50/52+/M,
 
- F-35
 
- F-4
 
- M-2000
 
-EMB-145H AEW&C
 
-TORNADO και
 
-AAR Tankers
 
Πιο αναλυτικά, στην άσκηση θα λάβουν μέρος έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροσκάφους μετασταθμεύει σε ελληνικό έδαφος, αλλά και έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado.
Επίσης, στην άσκηση συμμετέχουν 13 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από το Ισραήλ κι ακόμη έξι F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Στον «Ηνίοχο» θα λάβουν μέρος και πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.
 
Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.