search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Με συμμετοχή και των περίφημων F-35 αρχίζει τη Δευτέρα η άσκηση «Ηνίοχος» (Photo)

29.03.2019 17:17
Όταν τα F-35 πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη (Video) - Media
 
Ξεκινά τη Δευτέρα η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», η οποία θα εξελιχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.
 
Φέτος συμμετέχουν τα παρακάτω αεροσκάφη από διάφορες χώρες:
 
– F-16 BLOCK 30/50/52+/M,
 
– F-35
 
– F-4
 
– M-2000
 
-EMB-145H AEW&C
 
-TORNADO και
 
-AAR Tankers
 
Πιο αναλυτικά, στην άσκηση θα λάβουν μέρος έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροσκάφους μετασταθμεύει σε ελληνικό έδαφος, αλλά και έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado.
Επίσης, στην άσκηση συμμετέχουν 13 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από το Ισραήλ κι ακόμη έξι F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Στον «Ηνίοχο» θα λάβουν μέρος και πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.
 
Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39