04/04/2020 03:26:30

Νάσος Ηλιόπουλος υπέρ του δημόσιου θηλασμού

Νάσος Ηλιόπουλος υπέρ του δημόσιου θηλασμού   - Media

 

Για το θέμα του δημόσιου θηλασμού τοποθετήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, δηλώνοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία ειδικών χώρων σε δημόσια κτίρια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, τοποθετήθηκε για το θέμα στο περιοδικό «Η Πόλη Ζει», τονίζοντας ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προώθηση μέτρων για τον δημόσιο θηλασμό, σημειώνοντας ότι αυτή η θέση του «σχετίζεται αφενός με τα ίδια τα οφέλη του θηλασμού -όπως αποτυπώνονται στις θέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – όσο με την ευρύτερη πεποίθησή μου ότι η ενοχοποίηση του σώματος – και δη του γυναικείου – συνιστά ένα συντηρητικό κατάλοιπο που πρέπει να το καταπολεμήσουμε στην καθημερινότητα της πόλης μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει κάνει μικρά, ανεπαρκή και δίχως σχέδιο βήματα για τη στήριξη του δημόσιου θηλασμού.

«Η δική μας πρόταση, η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, για μια Αθήνα από την Αρχή περιλαμβάνει δύο στόχους: Δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων μητρικού θηλασμού σε δημόσια κτίρια (εκκινώντας προφανώς από τα δημοτικά) και μια επιθετική εκστρατεία απενοχοποίησης του δημόσιου θηλασμού», συμπλήρωσε.

«Ειδικότερα για τους διαμορφωμένους χώρους μητρικού θηλασμού ή/και άντλησης γάλακτος το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ίδρυσή τους εντός των δημοτικών υπηρεσιών.

Αντίστοιχοι χώροι πρέπει να δημιουργηθούν για θηλάζουσες μητέρες εργαζόμενες του δήμου σε χώρους εργασίας προκειμένου να μπορούν να αντλούν με έκθλιψη και να αποθηκεύουν το μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους.

Στη συνέχεια, έχοντας αυτά τα βήματα ως υποδείγματα, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να προωθήσει την ίδρυσή τους σε δημόσιους χώρους όπως οι σταθμοί του μετρό, οι αρχαιολογικοί χώροι, μεγάλες πλατείες και τα πάρκα της πόλης», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.