search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:35
MENU CLOSE

Τσίπρας: Οι εκπρόσωποι του «παλαιού» θα οδηγηθούν στο περιθώριο, κάποιοι και στη δικαιοσύνη

18.04.2019 19:39
Τσίπρας: Οι εκπρόσωποι του «παλαιού» θα οδηγηθούν στο περιθώριο, κάποιοι και στη δικαιοσύνη - Media

 

Επίθεση προς το «παλαιό καθεστώς» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Καλαμάτα. Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σφοδρά τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και σε όσους αντιδρούν με το επιχείρημα της σκευωρίας και με αίτημα την παραγραφή για το σκάνδαλο Novartis. Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, στον απόηχο της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί στον Real FM και των αποκαλύψεων που έκανε εκεί. Παράλληλα, ανέδειξε τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες στις επικείμενες κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης πριν και μετά την έξοδο από το μνημόνιο και σημείωσε ότι όλα αυτά, οφείλονται στις συλλογικές θυσίες του λαού. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο ίδιος και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλον πορεύτηκαν με στρατηγική την καταστροφολογία και πάλεψαν να μην έρθει η πολιτική αλλαγή τον Αυγουστο του 2018. «Τέσσερα χρόνια δεν έκαναν άλλη δουλειά. Προπαγάνδιζαν την καταστροφή και την αποτυχία της κυβέρνησης», τόνισε. «Σήμερα αφού το μόνο που είδαν να αποτυγχάνει είναι οι προβλέψεις και οι μύχιοι πόθοι τους, αγχώνονται».

Επίθεση σε Μαρινάκη

Με αφορμή τα όσα κατήγγειλε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης εναντίον της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός αφενός επιχείρησε να αποδομήσει την αξιοπιστία των λεγομένων του, αφετέρου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται μαζί του και σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του κάτι που απέδωσε σε πολιτικό άγχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ.

Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος;» ανέφερε. Η απάντηση που ο ίδιος έδωσε ήταν ότι φοβούνται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα σκάνδαλα έρχονται στο φως και δεν υπάρχει κανείς να τα κρύψει γιατί η δικαιοσύνη αφήνεται να κάνει τη δουλειά της.

Οι εκπρόσωποι του “παλαιού” θα οδηγηθούν στο περιθώριο ή στο ακροατήριο

«Για αυτό βλέπετε τους εκπροσώπους του παλιού καθεστώτος, να ωρύονται σε καθημερινή βάση» συνέχισε. «Τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δε ψηφίζουν ούτε οι δημοσκόποι ούτε οι δημοσιολόγοι». Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί, είπε, και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει, στο περιθώριο και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης». Τα τελευταία αποτέλεσαν γέφυρα με την υπόθεση Νοβάρτις, με τον πρωθυπουργό να στηλιτεύει από τη μία όσους χαρακτηρίζουν σκευωρία τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και από την άλλη αξιώνουν την παραγραφή.

Τα διλήμματα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα διλήμματα που αναδεικνύονται μπροστά στην κάλπη των ευρωεκλογών. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι η μάχη στην Ελλάδα είναι κομμάτι μιας συνολικής πολύ μεγαλύτερης μάχης στην Ευρώπη καθώς μετά την κρίση ανοίγονται δυο δρόμοι όπου από τη μία πλευρά βρίσκεται το συντηρητικό στρατόπεδο το οποίο ελέγχει πλέον η ακροδεξιά:

«Οι οπαδοί της ακραίας λιτότητας πλέον σφιχταγκαλιάζονται με τους μισαλλόδοξους» τόνισε και «η περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων με την περιστολή ατομικών ελευθεριών». «Η κατάργηση του 8ωρου, το κυνήγι των αδυνάμων, τα ρατσιστικά στερεότυπα, είναι πλέον κεντρική στρατηγική των ελίτ στην Ευρώπη».

Στην Ελλάδα, συνέχισε, είναι ακόμα πιο καθαρό. Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:

  • Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους
  • Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς
  • Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα
  • Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας
  • Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

Δηλαδή καλούνται να διαλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οικοδομήσει φιλολαϊκό προφίλ στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας, προσπάθεια η οποία κατά τον Αλέξη Τσίπρα αποτυγχάνει να περάσει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή άνθρωπος των τζακιών και των ολιγαρχών και καταλήγει σε αυτοεξευτελισμό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εργαζόμενους σε ντελίβερι, με διανομείς του περιοδικού Σχεδία και με τους καλλιτέχνες «που τους έκανε με το ζόρι προεκλογικό σποτάκι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24