04/04/2020 22:16:37

Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Media

 

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), πραγματοποιήθηκε σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου.

Νέος πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Ηλιόπουλος (από το «Αθηνόραμα»), γραμματέας ο Βασίλης Τζανακάκης από το Open TV, ταμίας ο Βασίλης Παπαχριστοδούλου από την 24Media και μέλος ο Στέλιος Μιχαλόπουλος από το capital.gr.

Ο ισχυρός ανήρ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και επικεφαλής της DPG Digital Media διαδέχεται στο προεδρικό πόστο τον Δημήτρη Μάρη, επικεφαλής της 24Media, και έθεσε ως βασικό στόχο την εξωστρέφεια της Ένωσης και την ακόμα πιο έντονη και δυναμική συμμετοχή στο διάλογο με την πολιτεία και τους φορείς, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει προς αυτές τις κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια.

«Η ΕΝΕΔ οφείλει να είναι ισχυρός συνομιλητής σε όλες τις συζητήσεις και αποφάσεις που αφορούν τον χώρο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης. Βασικός μας στόχος είναι η ακόμα πιο μεγάλη συσπείρωση των εκδοτικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο και η ακόμα πιο δυναμική παρουσία στα κέντρα αποφάσεων.

Η διαφάνεια στο μοίρασμα της διαφημιστικής δαπάνης αλλά και η κλοπή περιεχομένου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της ΕΝΕΔ. Με την εμπειρία αλλά και τις γνώσεις του ΔΣ και των υπολοίπων μελών της ΕΝΕΔ και μέσα από ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία προσβλέπουμε στην δημιουργία ενός σωστού πλαισίου λειτουργίας για τα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης με αναπτυξιακές προοπτικές για το μέλλον του κλάδου, των χιλιάδων εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτόν και της δημοσιογραφίας γενικότερα» δήλωσε.

Η ΕΝΕΔ εκπροσωπεί τις εκδοτικές εταιρείες πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 από 15 εκδοτικές εταιρείες και στην πορεία προστέθηκαν και συνεχίζουν να προστίθενται κι άλλοι. Σήμερα, απαριθμεί επί του παρόντος 20 μέλη, εκ των οποίων τα 12 από αυτά συμμετέχουν ως τακτικά μέλη και τα 8 ως συνδεδεμένοι εκδότες.

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.