search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:11
MENU CLOSE

Προκαταρκτική έρευνα για το έντομο που «κατατρώει» το Σέιχ Σου

18.06.2019 14:34
Προκαταρκτική έρευνα για το έντομο που «κατατρώει» το Σέιχ Σου - Media

 

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο Πταισματοδίκης Θεσσαλονίκης διερευνώντας τυχόν ποινικές ευθύνες για το πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο που έχει προσβάλλει το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

Την έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε προ ημερών δικηγόρος της Θεσσαλονίκης.

Στην παραγγελία της, η εισαγγελέας, ζητά να διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη από δασολόγο-δασοπόνο, ο οποίος θα κληθεί να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την εμφάνιση του εντόμου με την επιστημονική ονομασία Tomicus piniperda, όπως επίσης τυχόν παραλείψεις ή ολιγωρία από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών στην έγκαιρη αντιμετώπιση του καταστροφικού φαινομένου.

Το αδίκημα που ερευνάται, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτό της υποβάθμισης περιβάλλοντος δια παραλείψεως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42