search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:18
MENU CLOSE

Πλαστικές made in “Ευαγγελισμός”…

07.02.2010 12:44
Πλαστικές made in "Ευαγγελισμός"... - Media

Κι ενώ οι γιατροί είναι ανάστατοι επειδή το θέμα της γενικής περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων «ακουμπάει» και τις υπερωρίες τους, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας εισηγήθηκε στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ε.Σ.Υ. και στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.Δεν είναι πως ξαφνικά το ΚΕ.Σ.Υ. ένιωσε λιγούρα για υγειονομικό «παντεσπάνι» και διάθεση για φρου- φρου κι αρώματα…

Πλαστικές made in «Ευαγγελισμός».

Κι ενώ οι γιατροί είναι ανάστατοι επειδή το θέμα της γενικής περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων «ακουμπάει» και τις υπερωρίες τους, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας εισηγήθηκε στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ε.Σ.Υ. και στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Δεν είναι πως ξαφνικά το ΚΕ.Σ.Υ. ένιωσε λιγούρα για υγειονομικό «παντεσπάνι» και διάθεση για φρου- φρου κι αρώματα… Απλώς, το πρόσφατο ξεσκόνισμα των νοσοκομειακών και ασφαλιστικών φακέλων έφερε, μεταξύ άλλων, στην επιφάνεια, τη γενική τάση των πελατών του Δημοσίου να συγκαλύπτουν τη διάθεσής τους για χειρουργικό καλλωπισμό, κάτω από τη δήθεν διάγνωση παθολογικών καταστάσεων. Κι αυτό με τη σειρά του ίσως υποκρύπτει μαγειρέματα –με το αζημίωτο-  μεταξύ γιατρών του Ε.Σ.Υ. και ενδιαφερομένων, προκειμένου να γίνονται οι επεμβάσεις υπό την αιγίδα των ταμείων, όσο το δυνατόν φτηνότερα.

Για να μην υπάρχει λοιπόν κίνητρο για πάσης φύσεως εξαπατήσεις, οι επιτελείς του υπουργείου πρότειναν τη νομιμοποίηση των αισθητικών επεμβάσεων. Μοναδικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του στόχου είναι να καλύπτονται τα έξοδα από τους ίδιους τους κοκέτους ασθενείς, να υπάρχουν ελεύθερα χειρουργεία και φυσικά… διαθέσιμοι γιατροί. Δύσκολος συνδυασμός. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα κλασικά χειρουργεία και οι επανορθωτικές επεμβάσεις θα εξακολουθήσουν να έχουν την απόλυτη προτεραιότητα. (Αρκεί βέβαια να μην είναι δυνατή η υπέρβαση αυτής της εθιμικής και ηθικής αυτής ιεραρχίας μέσω των φακελακίων).

Εμπρός λοιπόν για σιλικόνες ΙΚΑδε και μπότοξ στα εφημερεύοντα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:18