search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:02
MENU CLOSE

«Έσπασε το δυτικό τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας»

19.07.2019 13:03
panth1.jpg

 

Από το δυτικό ρήγμα του ορεινού όγκου της Πάρνηθας που δεν είχε σπάσει με τον σεισμό του 1999 προήλθε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Αττική, σύμφωνα με τους καθηγητές σεισμολογίας Άκη Τσελέντη και Κώστα Παπαζάχο καθώς και τον διευθυντή του αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάση Γκάνα.

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «δεν περιμέναμε αυτό το ρήγμα να δώσει σεισμό», αποδίδοντας την ισχυρή αίσθηση στο εστιακό του βάθος που υπολογίζεται σε 13 χιλιόμετρα.

Το ίδιο υποστήριξαν ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος καθώς και ο διευθυντής του αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, τονίζοντας ότι ο σεισμός δεν ήταν ιδιαιτέρως ισχυρός, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή το επίκεντρό του βρίσκεται κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:01