search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:47
MENU CLOSE

Μεγάλος σεισμός στην Αθήνα

19.07.2019 11:32
Μεγάλος σεισμός στην Αθήνα - Media

 

Σεισμός έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την Αττική στις 2:15 το μεσημέρι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Μαγούλας 23 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 12 χιλιόμετρα.

Πάντως, ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Star, ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμούς Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τις Κυκλάδες.

Δεδομένου ότι ο σεισμός έγινε σε εργάσιμες ώρες, πλήθη κόσμου βγήκαν στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της Αθήνας, ενώ υπερφορτώθηκαν και τα δίκτυα τηλεφωνίας.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε ότι δέχθηκε 15 κλήσεις μόνο για απεγκλωβισμό από ασανσέρ, καθώς με το σεισμό κόπηκε και το ρεύμα.

Μιλώντας στο Star, ο σεισμολόγος Γ. Γκανάς επισήμανε ότι αναμένονται μετασεισμοί ενώ συνέστησε σε όσους μένουν σε παλιότερα σπίτια να μείνουν έξω από τα κτίρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:46