02/12/2020 01:15:40

Ενδείξεις για εμπρησμό στην Εύβοια ερευνά η Πυροσβεστική - Στο μικροσκόπιο ύποπτο όχημα

Ενδείξεις για εμπρησμό στην Εύβοια ερευνά η Πυροσβεστική - Στο μικροσκόπιο ύποπτο όχημα  - Media

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια είναι έργο εμπρηστών, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πρώτη στιγμή πέρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, πήγε στο σημείο και ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του ΠΥ. Όλες οι πληροφορίες που είχαν από την αρχή οι πυροσβέστες οδηγούσαν στο ενδεχόμενο για εμπρησμό, όμως τώρα υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και πληροφορίες ότι ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής που μεταφέρει το ρεπορτάζ του Open, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ένα άτομο ή και δύο, το οποίο εκινείτο με όχημα ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη, στις 3.15 το ξημέρωμα, σταμάτησε επί του επαρχιακού δρόμου, αποβιβάστηκε και κινήθηκε περίπου 50 μέτρα μέσα στο δάσος. Εκεί έβαλε την πρώτη φωτιά. Δεν σταμάτησε εκεί. Επέστρεψε στο ΙΧ, επιβιβάστηκε, συνέχισε για 100 μέτρα τη διαδρομή του, σταμάτησε ξανά και περπάτησε πάλι μέσα στο δάσος και άναψε εκεί τη δεύτερη εστία. Ακολούθως με τον ίδιο τρόπο έβαλε την τρίτη και τελευταία φωτιά. Από εκεί εξαφανίζεται στην περιοχή ο εμπρηστής ή εμπρηστές και οι Αρχές τον αναζητούν".

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης ωστόσο, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό και πως "διερευνάται η όλη διαδικασία και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.