search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:50
MENU CLOSE

Διαμαρτυρία στο Ντουμπάι – Φιλί στο στόμα σε θαυμαστή από τον φρόντμαν των «the 1975»

16.08.2019 06:09
Διαμαρτυρία στο Ντουμπάι - Φιλί στο στόμα σε θαυμαστή από τον φρόντμαν των «the 1975» - Media

 

Συναυλία στο Ντουμπάι έδωσε το βρετανικό συγκρότημα «The 1975» και τάραξε τα νερά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τόσο με τα τραγούδια του, όσο και με την κίνηση του φρόντμαν του συγκροτήματος Μάθιου Χίλι ο οποίος φίλησε έναν θαυμαστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αυστηρούς νόμους που έχει η χώρα κατά της LGBTQ κοινότητας.

Η συναυλία δόθηκε την περασμένη εβδομάδα και ήταν η πρώτη της μπάντας στα ΗΑΕ. Όπως αναφέρει το «Rolling Stone», όταν ο Χίλι τραγούδησε το «Loving Someone» κατέβηκε από τη σκηνή, αγκάλιασε έναν άντρα και τον φίλησε στο στόμα και το κοινό τον αποθέωσε.

Μετά τη συναυλία ο Χίλι έγραψε στο Twitter: «Σε ευχαριστώ Ντουμπάι ήταν τόσο καταπληκτικά. Δεν νομίζω ότι θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε λόγω της “συμπεριφοράς” μου, αλλά ξέρετε ότι σας αγαπώ και θα το ξαναέκανα εάν είχα την ευκαιρία… Αλλά ποιος ξέρει ίσως μας αφήσουν να ξαναέρθουμε, περιμένοντας και βλέπουμε».

Η ομοφυλοφιλία στα ΗΑΕ είναι παράνομη και μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως 10 ετών. Παρόμοια κίνηση έκαναν επί σκηνής δύο μέλη του γερμανικού συγκροτήματος Rammstein, σε συναυλία τους στη Μόσχα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» που έχει θεσπίσει η Ρωσία.

Τα μέλη του συγκροτήματος «The 1975» δεν είναι η πρώτη φορά που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων των LGBTQ ανθρώπων, αφού πέρυσι έδωσαν χρήματα για να ανοίξει το πρώτο LGBTQ κέντρο του Λονδίνου και ο Χίλι μίλησε κατά του μισογυνισμού όταν παρέλαβε το βραβείο στα φετινά Βρετανικά Μουσικά Βραβεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42