search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:02
MENU CLOSE

Ντοκουμέντο: Οι σέλφις του πιλότου πριν τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου

21.08.2019 07:13
Ντοκουμέντο: Οι σέλφις του πιλότου πριν τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου - Media

Ανατριχίλα προκαλούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το protothema.gr.

Πρόκειται για τις πέντε τελευταίες σέλφι φωτογραφίες που τράβηξε ο άτυχος πιλότος του Agusta A109C, πέντε μόλις λεπτά πριν παραλάβει τους δυο Ρώσους επιβάτες και απογειωθεί, για να συντριβεί δευτερόλεπτα μετά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, αλλά και για τα λόγια που τις συνόδευαν με παραλήπτη φιλικό του πρόσωπο.

«Περιμένοντας τους επιβάτες στον Γαλατά Πόρου. Τώρα.» έγραφε στο τελευταίο ενδεχομένως γραπτό του μήνυμα ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου Agusta A109C, Νίκος Καρυστινός, ελάχιστα μόλις λεπτά πριν παραλάβει τους δυο Ρώσους πελάτες.

Εκείνη τη στιγμή ο πιλότος έστρεψε την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου προς το μέρος του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες τον εαυτό του με σκοπό να τις στείλει σε φιλικό του πρόσωπο, θέλοντας να του δείξει πως όλα είναι εντάξει και πως βρίσκεται στον Πόρο για μια πτήση ρουτίνας με σκοπό να παραλάβει και να μεταφέρει δυο πελάτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σε αυτές τις πέντε φωτογραφίες που δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το protothema.gr o πιλότος φαίνεται ήρεμος και νηφάλιος. Φοράει τη στολή του, τα γυαλιά του είναι κρεμασμένα στο πουκάμισο του και δείχνει να χαμογελάει. Τίποτα δεν προδικάζει τα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν.

Οι εικόνες δείχνουν έναν έμπειρο χειριστή που περιμένει να εκτελέσει το δρομολόγιο του, γιατί ακριβώς αυτό ήταν ο Νίκος Καρυστινός, σύμφωνα με πρόσωπα από το φιλικό του περιβάλλον.

Πρώην εκπαιδευτής σε Φάντομ και Μιράζ στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα με ατελείωτες ώρες πτήσης ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε σχεδόν με το ζόρι, δείγμα του πόσο αγαπούσε τη δουλειά του.

«7 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη, ήσουν και θα είσαι για πάντα ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι ο πατέρας τους» αναφέρει στην σπαρακτική της ανάρτηση στο facebook η πρώην σύζυγος του και μητέρα των τριών παιδιών τους τα οποία υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

«Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες» προσθέτει και συνεχίζει: «Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί θα πας. Δεν θα ξεχαστείς, τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχεια σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου.»

Ο Νίκος Καρυστινός είχε διατελέσει μοίραρχος των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και αποστρατεύτηκε ως σμήναρχος το 2017 για να εισέλθει έπειτα στον ιδιωτικό τομέα. Στην εταιρία Ifly σύμφωνα με πληροφορίες προσελήφθη πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ακολουθώντας την διαδρομή κι άλλων απόστρατων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ήταν λάτρης της ταχύτητας, οδηγούσε μηχανές μεγάλου κυβισμού, όμως ποτέ του δεν είχε ούτε ένα ατύχημα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30