search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Έρχεται το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ – Ποιοι κλάδοι εργαζομένων το δικαιούνται

03.09.2019 08:43
ΟΑΕΔ: Ποιοι εποχικοί δικαιούνται έκτακτη μηνιαία αποζημίωση - Media

 

Το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ που δικαιούνται αρκετοί κλάδοι εποχιακά εργαζόμενων θα καταβληθεί από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι από το εν λόγω επίδομα αποκλείονται όσοι ήδη λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι όσοι ανήκουν στα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).

Σε κάποια επαγγέλματα απαιτούνται περισσότερες ημέρες ασφάλισης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να έχουν γίνει πάνω από 240 ημερομίσθια το προηγούμενο έτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:17