search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:49
MENU CLOSE

Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας

18.09.2019 14:19
Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας - Media

 

Αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα υψηλού κόστους οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση-καταγγελία του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, «θεραπείες αναβάλλονται, ενώ οι ογκολογικοί ασθενείς αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα υψηλού κόστους».

«Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων μας δεν επαρκεί για μια αξιόπιστη, ποιοτική και ασφαλή περίθαλψη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας.

»Καλούμε τους κυβερνητικούς αρμόδιους αλλά και τον νεοδιορισθέντα ΥΠΕάρχη μας κ. Φ. Σερέτη, αφού του ευχηθούμε εγκάρδια καλή επιτυχία στο έργο του, να παρέμβουν άμεσα για να εξασφαλίσουν έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε η δημόσια υγεία, να μην δοκιμάζεται περιοδικά, όταν μάλιστα μπαίνουν εμπόδια στις θεραπείες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

»Τέλος, καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και κάθε συναρμόδιο φορέα, σ’ έναν αγώνα αποκατάστασης της χρηματοδότησης των δημόσιων δομών της περιοχής μας και την ομαλοποίηση της ροής φαρμάκων υψηλού κόστους, με γνώμονα πάντοτε η χρηματοδότηση αυτή να κατευθύνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30