search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:53
MENU CLOSE

Άρχισαν τα όργανα: Διαβήματα της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία για παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

29.09.2019 11:08
Άρχισαν τα όργανα: Διαβήματα της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία για παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών - Media
 
Διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για τη μη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω δύο διαβημάτων, εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση μέσω δύο διαβημάτων της.
 
Όπως αναφέρει η Real News, αιτία της επίσημης έκφρασης δυσαρέσκειας της Αθήνας στάθηκε το γεγονός ότι η Βόρεια Μακεδονία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον Ηλιο της Βεργίνας και τη λέξη «μακεδονικό» στα προϊόντα της.
 
Μάλιστα, για αυτό το θέμα υπήρξε και συνάντηση του Ελληνα πρέσβη, Δημήτριου Γιαννακάκη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.
«Αφ’ ης στιγμής η συμφωνία έχει κυρωθεί από τα δύο Κοινοβούλια, το πρόβλημα έγκειται όχι στην εφαρμογή της αλλά ακριβώς στο ότι δεν εφαρμόζεται», δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
 
«Οκτώ μήνες μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Αρχές των Σκοπίων όχι απλώς δεν έχουν προχωρήσει σε ταχεία εφαρμογή των όρων της συμφωνίας, αλλά ακόμα δεν έχουν δώσει ολοκληρωμένη πληροφόρηση ως προς το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα Σκόπια, με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να μη γνωρίζει τι πρέπει να περιμένει», συμπλήρωσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:52