search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Έλληνας μεγαλοτραπεζίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών

15.10.2019 11:57
Έλληνας μεγαλοτραπεζίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών - Media

 

Ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος της Morgan Stanley στην Ελβετία καταδικάστηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την υπόθεση των 50 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (50,1 εκατομμύρια δολάρια) από τις πωλήσεις όπλων που διαπραγματεύθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με το Bloomberg o τραπεζίτης που αναφέρεται ως Π.Μ. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά αθωώθηκε για τη δεύτερη κατηγορία της υπεξαίρεσης, όπως ανακοίνωσε το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο αργά τη Δευτέρα. Η διάρκεια της φυλάκισης του θα μειωθεί κατά 348 ημέρες, τις οποίες έχει ήδη περάσει υπό κράτηση. Η απόφαση του δικαστηρίου, τον καταδίκασε σε άλλους 15 μήνες με αναστολή, και καταβολή προστίμου 250.000 ελβετικών φράγκων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ένοχος από ελληνικό δικαστήριο το 2013 διότι υπεξαίρεσε προς ίδιον όφελος εκατομμύρια ευρώ από συμβάσεις για την αγορά πυραυλικών συστημάτων και υποβρυχίων για τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας. Η καταδικαστική απόφαση εναντίον του Τσοχατζόπουλου και 15 άλλων κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από το εφετείο το 2017, αλλά ο πρώην πολιτικός βγήκε από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2018 λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο ίδιος καταδικάστηκε για ξέπλυμα εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μεταξύ 1999 και 2012, ανέφερε το δικαστήριο. Έχει διορία 10 ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της 8ης Οκτωβρίου. Ο δικηγόρος του, Oliver Kunz, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει την απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:06