search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03
MENU CLOSE

Μιλιταριστική υστερία στην Τουρκία: Αεροσυνοδοί, γυναίκες μποξέρ και μικρά παιδιά χαιρετούν στρατιωτικά! (Photos/Video)

17.10.2019 08:38
Μιλιταριστική υστερία στην Τουρκία: Αεροσυνοδοί, γυναίκες μποξέρ και μικρά παιδιά χαιρετούν στρατιωτικά! (Photos/Video) - Media

 

 

Mπορεί η διεθνής κοινή γνώμη να είναι συγκλονισμένη από τις εικόνες με τους δεκάδες νεκρούς άμαχους και γυναικόπαιδα στη Βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τις εκτελέσεις άοπλων πολιτών κουρδικής καταγωγής, αλλά δυστυχώς η τουρκική κοινή γνώμη αποδεικνύεται πως έχει εθιστεί στιθς στρατιωτικές επεμβάσεις του στρατού της χώρας και τους ποταμούς αίματος που συνεπάγονται.  

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι μεθοδεύσεις του καθεστώτος Ερντογάν έχουν προκαλέσει υστερία στην Τουρκία. Πολιτικοί, απλοί πολίτες, ακόμη και μικρά παιδιά σπεύδουν να δηλώσουν την συμφωνία τους με τις αποφάσεις του Ερντογάν, χαιρετώντας στρατιωτικά! 

Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από τους εργαζόμενους στις τουρκικές αερογραμμές που περήφανα δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο κατά των Κούρδων, στη βόρεια Συρία, χαιρετώντας στρατιωτικά.

Η αρχή σε αυτή την πολεμοχαρή υστερία έγινε με τους αθλητές της γειτονικής χώρας, κυρίως τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, που στις τελευταίες αναμετρήσεις, ακόμα και σε ευρωπαϊκούς αγώνες όπως σε αυτόν της Εθνικής Τουρκίας με την Γαλλία, χαιρέτησαν στρατιωτικά. Το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες.

Σε ένα ακόμη ματς οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές πανηγυρίζουν με στρατιωτικό χαιρετισμό 

Ακόμα και η αθλήτρια του μπόξ Μπουσενάζ Σουρμενελί που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, θεώρησε καλό να χαιρετήσει στρατιωτικά.

Την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ μπαίνοντας στην αίθουσα όπου συνεδριάζουν τα μέλη του κόμματος του Ερντογάν, και αυτός, αποφάσισε να χαιρετήσει στρατιωτικά τους συναδέλφους του.

Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες που στηρίζουν τον Ερντογάν, οπως η Zamman, ανέβηκαν σε άλλη πίστα. Καλούν τους αναγνώστες τους να αναρτήσουν και να μοιραστούν την εικόνα των ποδοσφαιριστών που χαιρετούν στρατιωτικά στους δικούς τους λογαριασμούς, να την στείλουν στους φίλους τους και σε αντάλλαγμα… υπόσχονται δώρα. Η πολεμική υστερία σε όλο της το μεγαλείο.

Στο Βέλγιο η εικόνα μικρών παιδιών, Τούρκων μεταναστών, να χαιρετούν στρατιωτικά, προκάλεσε την αντίδραση των Βελγικών αρχών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03