search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:03
MENU CLOSE

Νέα πάγια ρύθμιση για την εφορία: 24 δόσεις για όλους αλλά με ποινή επιτοκίου

21.10.2019 08:56
Νέα πάγια ρύθμιση για την εφορία: 24 δόσεις για όλους αλλά με ποινή επιτοκίου  - Media

 

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αλλά με πέναλτι τόκου θα κερδίζουν τις 24 δόσεις της νέας πάγιας ρύθμισης οι φορολογούμενοι που θα δυσκολεύονται από το 2020 να πληρώσουν στην Εφορία τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των δόσεων που θα επιλέγουν οι οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους τόσο πιο μεγάλο θα είναι το επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρύνεται η ρυθμισμένη οφειλή.

Αυτό σημαίνει ότι η ρύθμιση θα κοστίζει ακριβότερα για όσους αποφασίσουν να τακτοποιήσουν τις τακτικές οφειλές τους με το μάξιμουμ των δόσεων που θα προβλέπει η ρύθμιση.

Σε αντίθεση με τις τακτικές οφειλές, οι έκτακτες όπως ο φόρος κληρονομιάς θα μπορούν να ρυθμιστούν από τους φορολογούμενος σε έως 48 μηνιαίες δόσεις, αλλά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων. Το ύψος δηλαδή του ετήσιου  εισοδήματος που δηλώνουν οι φορολογούμενοι θα αποτελεί το κλειδί που θα ανοίγιε την πόρτα των 48 μηνιαίων δόσεων. 

Το νέο σχήμα των πάγιων ρυθμίσεων εξόφλησης των οφειλών που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο και αναμένεται να περιληγθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει διπλασιασμό του αριθμού των δόσεων. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η νέα πάγια ρύθμιση για τις οφειλές προς την Εφορία θα ενεργοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους για να εφαρμοστεί στις οφειλές που θα βεβαιωθούν το 2020. Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2019 ή ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2018 και δεν αντάχθηκαν στις 120 δόσεις μπορούν να εξοφληθούν μόνο με τη σημερινή πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30