search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37
MENU CLOSE

Ανήσυχη για το Κυπριακό η αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο νησί

21.10.2019 16:39
Ανήσυχη για το Κυπριακό η αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο νησί - Media

 

Συνεχίζει να υπάρχει ανησυχία λόγω της αβεβαιότητας σε σχέση με τις προοπτικές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια παρασημοφόρησης μελών της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών που υπηρετούν στην Κύπρο.

Η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως «αυτοί είναι κρίσιμοι καιροί» τόσο για την Κύπρο όσο και για την περιοχή, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν βαθιά δεσμευμένα στον σκοπό της ειρήνης στην Κύπρο, και στο να βοηθήσουν τους ηγέτες αλλά και τις γυναίκες και τους άντρες στο νησί να ανοίξουν τον δρόμο προς ένα πιο λαμπρό κοινό μέλλον για όλους.

Είπε ακόμη πως πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η επιθυμία για ειρήνη παραμένει ανάμεσα στην πλειοψηφία των Κυπρίων και στις δυο κοινότητες και έχει καταστεί ακόμα πιο δυνατή.

Η αξιωματούχος των ΗΕ επεσήμανε πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παίζει ένα ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των συνομιλιών για το Κυπριακό βοηθώντας στη δημιουργία συνθηκών που να ευνοούν επιτυχείς διαπραγματεύσεις και ένα βιώσιμο και διαρκές αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ κυβερνητική πηγή ανέφερε σήμερα στο ΚΥΠΕ πως «θα είναι έκπληξη» αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντηση τοποθετείται χρονολογικά, όπως δήλωσε και την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, περί τα τέλη Νοεμβρίου και αναμένεται να γίνει σε ευρωπαϊκή πόλη. Αυτό που αναμένεται είναι να οριστικοποιηθεί το πότε και πού θα γίνει η συνάντηση, επεσήμανε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως προς τον σκοπό αυτό υπάρχει ανοικτή γραμμή με τα Ηνωμένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37