15/07/2020 05:04:27

Άγνωστοι αφαίρεσαν την πινακίδα «Οδός Zackie Oh» στη Γλάδστωνος - «Δεν ξέρει, δεν άκουσε» ο Δήμος Αθηναίων

Άγνωστοι αφαίρεσαν την πινακίδα «Οδός Zackie Oh» στη Γλάδστωνος - «Δεν ξέρει, δεν άκουσε» ο Δήμος Αθηναίων - Media

 

Άγνωστοι κατέβασαν χθες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, από την οδό Γλάδστωνος την πινακίδα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και έφερε το drag όνομά του, δηλαδή «Οδός Zackie Oh».

Σύμφωνα, με την «Εφ.Συν.» με το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων με το οποίο επικοινώνησε η , η αφαίρεση της πινακίδας δεν έγινε από τον δήμο της πόλης.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα είχε τοποθετηθεί στο σημείο αυτό πριν από έναν ακριβώς μήνα, στις 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πορείας μνήμης που έγινε για τον έναν χρόνο από το λιντσάρισμα του Ζακ. 

Όπως ανέφερε στο Facebook η κοινότητα Justice For Zak/Zackie, «είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν, απόπειρα καταστροφής του στένσιλ με τη μορφή του, που είχε φιλοτεχνηθεί την ίδια μέρα με πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων.

Είχαν τότε "πατήσει" το στένσιλ με τη μορφή του με τα γράμματα Χ Α, τα οποία εντός ολίγων ωρών φροντίσαμε να αφαιρεθούν...»

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο συνδυασμός «Ανοιχτή Πόλη» είχε καταθέσει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλος», ωστόσο η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αντιπρότεινε να στηθεί ένα γενικότερο μνημείο κατά του ρατσισμού, σε άλλο σημείο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.