search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53
MENU CLOSE

Οργή Λαφαζάνη για την αναβολή της δίκης του – Ζήτησε βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων κατηγορίας

30.10.2019 17:33
lafazanis_1.jpg

 

Την οργή του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αναβάλλει την δίκη του για παρεμπόδιση πλειστηριασμών, λόγω της απουσίας όλων των μαρτύρων κατηγορίας.

Σύμφωνα με το iskra.gr, o Παναγιώτης Λαφαζάνης, παίρνοντας τον λόγο κατάγγειλε έντονα και με δριμύτητα την απόφαση του Τριμελούς, μετά από πρόταση της Εισαγγελέως, να αναβάλλει την δίκη.
 
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι «δεν ήρθα στο Δικαστήριο ως κατηγορούμενος, γιατί δεν αισθάνεται ούτε είναι στην πραγματικότητα αλλά ως κατήγορος. Κατήγορος των τραπεζών οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί για να καλύψουν τα κόκκινα δάνεια και αυτές, αντί να τα ρυθμίσουν και να τα διαγράψουν, έχοντας ως ομπρέλα εξωνημένες κυβερνήσεις τα αξιοποιούν για να ξεσπιτώνουν και να πετάνε στο δρόμο αποδεδειγμένα πτωχευμένους, φτωχούς και ανήμπορους πολίτες, οικογένειες, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες. Κατήγορος, επίσης, ενός πολιτικοδικαστικού κατεστημένου, το οποίο δεν αγγίζει τα πραγματικά μεγάλα σκάνδαλα για τα οποία βοά η κοινωνία, αλλά ενοχοποιεί και δικάζει αγωνιστές, οι οποίοι προσπαθούν να διασώσουν σπίτια, μαγαζιά λαϊκές περιουσίες και προσβάσεις σε κοινωνικά αγαθά από ληστρικές και απάνθρωπες επιδρομές».
 
Ο Παν. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «είναι ντροπή για το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και τον θεσμό της δικαιοσύνης ότι ο μόνος εκπρόσωπος παράταξης που έχει κάτσει στο εδώλιο να είμαι εγώ για μιά κατ’ εξοχήν κοινωνική δράση».
 
«Εγώ είμαι ο “παραβάτης”, ο “κλέφτης” και ο “εγκληματίας”;», αναρωτήθηκε. «Όλοι όσοι καταχρέωσαν, βούλιαξαν την χώρα, την λεηλάτησαν, την εξευτέλισαν, την ταπείνωσαν, την ξεπούλησαν, την μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό είναι όχι μόνο στο απυρόβλητο, αλλά κυβέρνησαν και κυβερνάνε την χώρα και ο Λαφαζάνης είναι εκείνος που πρέπει να κάθεται στο εδώλιο, απειλούμενος με φυλάκιση γιατί υπερασπίζεται το ιερό δικαίωμα της στέγασης;» και ζήτησε να υπάρξει βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων και αν δεν γίνει αυτό, η δίκη του να ορισθεί να γίνει σε μιά εβδομάδα.
 
Ωστόσο το δικαστήριο έβαλε πρόστιμο 120 ευρώ στους αδικαιολόγητα απόντες μάρτυρες και διέταξε την βίαιη προσαγωγή τους αλλά για τις 10 Ιουνίου 2020, που το δικαστήριο όρισε τη νέα δικάσιμο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53