search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Κύπρος: «Βράζει» ο Αρχιεπίσκοπος κατά εκπαιδευτικών που του τα έψαλαν για τα «χρυσά» διαβατήρια – «Είστε αριστεροί» (Video/Photos)

13.11.2019 11:03
Κύπρος: «Βράζει» ο Αρχιεπίσκοπος κατά εκπαιδευτικών που του τα έψαλαν για τα «χρυσά» διαβατήρια - «Είστε αριστεροί» (Video/Photos) - Media

 

Mε φόντο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των διαβατηρίων και με συνθήματα «Κοσμικό, ευρωπαϊκό σχολείο τώρα» και «Βίτσα, Βίζα, Μίζα. Δεν έχετε τσίπα», δεκάδες πολίτες και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το πρωί έξω από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου στα θέματα της Παιδείας, αλλά και σε άλλους τομείς όπως η Οικονομία.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν βίτσες, αλλά και ψεύτικα διαβατήρια, με αφορμή την εμπλοκή του… Μακαριοτάτου στην υπόθεση του Μαλαισιανού επιχειρηματία, αλλά και τις δηλώσεις που είχε κάνει στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Σημερινή ότι οι καθηγητές θέλουν βίτσα.

Εκ των διοργανωτών της σημερινής ιδιωτικής πρωτοβουλίας Μαρίνα Αρμεύτη  είπε πως η εκδήλωση οργανώθηκε μέσα από το διαδίκτυο και ο σκοπός της είναι η διακήρυξη του στόχου για ένα κοσμικό, ευρωπαϊκό σχολείο που να αρμόζει στην εποχή μας.

«Βρισκόμαστε στο 2019, είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και αρνούμαστε να γιορτάζουμε την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου, ένα θεσμό που παραπέμπει σε άλλες εποχές, για να μην πω στον μεσαίωνα, σε προσωπολατρείες, και θέλουμε με τη σημερινή μας εκδήλωση να διατρανώσουμε τη βούληση μας για ένα κοσμικό και ευρωπαϊκό σχολείο», είπε.

Αρχιεπίσκοπος: Κράχτες της Αριστεράς οι εκπαιδευτικοί

Απτόητος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος χαρακτήρισε ως κράχτες της Αριστεράς όσους διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Αρχιεπισκοπή, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. 

Μιλώντας στο ΡΙΚ, διερωτήθηκε μάλιστα αν αυτοί οι άνθρωποι δεν ντρέπονται να διαμαρτύρονται κατά της εκκλησίας.

«Έχω ακούσει από τις δηλώσεις τους ότι θα έρθουν με μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Το θέμα της βίτσας εγώ το είπα γιατί οι κύριοι καθηγητές θέλουν βίτσα διότι δεν θέλουν να εργάζονται. Αν είχαν λίγο σεβασμό προς την Εκκλησία δεν θα το έκαναν και είναι ντροπή τους. Δεν τους προκαλεί ντροπή να διαμαρτυρηθούν προς την εκκλησία; Εγώ εκπροσωπώ την Εκκλησία. Αν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου καλά να μου κάνουν, αλλά εκπροσωπώ την Εκκλησία».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Είναι πολύ μικροί, για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους, έναντι της εκκλησίας. Και εν πολλοίς λυπούμαι που το λέω, είναι κράχτες της αριστερά και να πάψουν να είναι κράχτες κάποιου κόμματος. Και οι αριστεροί ποιοι είναι; Εκείνοι που δεν έχουν καλές σχέσεις με την εκκλησία. Πέντε, δέκα πενήντα. Δεν είναι παραπάνω αυτοί που είναι άθεοι. Οι περισσότεροι αριστεροί, είναι καλοί άνθρωποι θρησκευόμενοι άνθρωποι, εκκλησιάζονται και σέβονται την Εκκλησία. Και δυστυχώς αυτοί οι πέντε, οι δέκα, οι πενήντα τους εκμεταλλεύονται και δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:42