search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:56
MENU CLOSE

Ο αιφνιδιασμός των μετεωρολόγων από την καταιγίδα στην Αττική

14.11.2019 21:11
Ο αιφνιδιασμός των μετεωρολόγων από την καταιγίδα στην Αττική  - Media

 

Στις 20:30 η κακοκαιρία χτύπησε και το κέντρο της Αθήνας με σφοδρή καταιγίδα. Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης πολλές περιοχές της Αττικής, δεν αιφνιδίασε μόνο τους πολίτες, αλλά και τους μετεωρολόγους όπως φαίνεται.

Το meteo, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χαρακτήρισε απρόβλεπτη την τοπική καταιγίδα που έπληξε την Αττική. «Τα πρωινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής», ανέφερε σχετικά το meteo, σημειώνοντας ότι με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και μετεωρολογικών σταθμών, «καταφέραμε να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, το meteo ανέφερε ότι «Η καταιγίδα κινείται βορειοανατολικά με τάση εξασθένισης και πιθανόν να επηρεάσει και άλλες περιοχές». Παράλληλα, με αφορμή αυτή την καταιγίδα, το meteo επανέλαβε την ανάγκη λειτουργίας πυκνών μετρητικών δικτύων και συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Καντερές: Δεν ήταν απρόβλεπτη η καταιγίδα

Ομως, από την πλευρά του ο Νίκος Καντερές τόνισε ότι η καταιγίδα δεν ήταν απρόβλεπτη. «Η πιθανή αιτία της ήταν η θερμική αστάθεια που υπήρχε μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ηταν ένα φυσικό αποτέλεσμα της κακοκαιρίας (σ.σ. που προηγήθηκε) και τη νύχτα ο καιρός θα “καθαρίσει”», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Οσο για το αν αυτή η καταιγίδα ήταν απρόβλεπτη, δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν ήταν απρόβλεπτη. Ηταν απρόβλεπτη μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν πρόβλεψη καιρού».

Αρναούτογλου: Είχαμε προβλέψει την καταιγίδα

Ο Σάκης Αρναούτογλου από την άλλη, με ανάρτησή του στο Facebook, επεσήμανε ότι είχε κάνει αναφορά για την καταιγίδα που έπληξε απόψε την Αττική, στη χθεσινή πρόβλεψή του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:55