search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:40
MENU CLOSE

«Όσοι την επιλέγουν δεν θα κηδεύονται»: Ηχηρό «όχι» της Ιεράς Συνόδου στην αποτέφρωση (PDF)

27.11.2019 16:21
«Όσοι την επιλέγουν δεν θα κηδεύονται»: Ηχηρό «όχι» της Ιεράς Συνόδου στην αποτέφρωση (PDF) - Media
 
Η πάγια θέση της Ιεράς Συνόδου για την αποτέφρωση και τους «θιασώτες»όπως χαρακτηρισίζει τους υποστηρικτές της, γίνεται σαφής ακόμα μια φορά με ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο το οποίο θα διανεμηθεί στους ναούς τις προσεχείς ημέρες με ευθύνη των κατά τόπους Μητροπόλεων.
 
«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μακροσκελές κείμενο, το οποίο δημοσιεύει το dogma.gr.
 
Στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου περιγράφονται επίσης τα στάδια της αποτέφρωσης με την κονιορτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού σε ειδικό μίξερ που μετατρέπει τα οστά σε σκόνη. , καταλήγοντας χαρακτηριστικά στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον τρόπο ανακύκλωσης των απορριμάτων.
 
Στο τετρασέλιδο κείμενο της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς επισημαίνεται ακόμα ότι «Η Εκκλησία ως κοινότητα, που είναι κατ’εξοχήν χώρος ελευθερίας, δεν καταναγκάζει κανέναν άνθρωπο να τηρεί τις παραδόσεις Της. Εχει όμως το δικαίωμα να θεωρήσει την καύση ως μεταχείριση αντίθετη προς τις αρχές, την παράδοση και τα έθιμά Της» και για αυτόν τον λόγο «προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:39