search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:11
MENU CLOSE

ΠΕΝΕΝ: Στο 10% θα φτάσει το επόμενο διάστημα η αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

10.01.2020 11:09
ploia-epivates-1.jpg

 

Την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές στην ακτοπλοΐα κατηγορεί η ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού ΠΕΝΕΝ για την επιβολή αύξησης τιμών στα εισιτήρια για το επιβατηγό κοινό κατά 6% ενώ αναμένεται νέα αύξηση το επόμενο χρονικό διάστημα που μεσοσταθμικά θα ξεπερνάει το 10%.

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για επίθεση καταλήστευσης του λαϊκού – εργατικού εισοδήματος, αυτών που είναι χρήστες των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, οι οποίοι στην πραγματικότητα καλούνται αυτοί να πληρώσουν την προσαρμογή των πλοίων είτε σε νέου τύπου καύσιμα, είτε με την εγκατάσταση των νέων συστημάτων για την μείωση της περιεκτικότητας σε θείο στο 0,5%.

Στην πραγματικότητα αυτό που όφειλαν να πράξουν οι ναυτιλιακές εταιρίες προσαρμοζόμενες στις νέες απαιτήσεις του IMO για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα σημερινά βρώμικα και επικίνδυνα ναυτιλιακά καύσιμα, το μετακυλύουν στους επιβάτες οι οποίοι τελικά με αυτό τον τρόπο θα πληρώσουν οι ίδιοι την επιβάρυνση για τα νέα καύσιμα!!!

Πρόκειται για μια βαθύτατα αντιλαϊκή και ταξική πολιτική η οποία στοχεύει την μετάβαση στα νέα καύσιμα να την επωμισθούν τα λαϊκά στρώματα που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι χρήστες των ακτοπλοϊκών πλοίων.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01