28/02/2020 12:02:01

Πώς σκέφτονται Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος και My Market να «απαντήσουν» στα Jumbo για τις Κυριακές

Πώς σκέφτονται Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος και My Market να «απαντήσουν» στα Jumbo για τις Κυριακές - Media

 

Την πρόθεσή τους να ανοίγουν και τις Κυριακές τα Jumbo φανερώνει η απόφαση της εταιρείας να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη, πατώντας σε «παραθυράκι» του νόμου. Σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Θα ακολουθήσουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ; Πιο κάτω όλες οι απαντήσεις.

Οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας είναι έντονες με το εργατοϋπαλληλικό κέντρο να αντιδρά και να εξετάζει περαιτέρω αντιδράσεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα Jumbo μπορείτε να διαβάστε εδώ.

Όπως αναφέρει Το BnB Daily, επιχειρηματικό ηλεκτρονικό περιοδικο, η διοίκηση της Jumbo, η οποία εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής.Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η Jumbo "εξετάζει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές", ενώ στην απόφαση ανοίγματος των καταστημάτων στην Πρέβεζα και την Κατερίνη, καθώς επίσης και σε άλλα μέρη, συνηγορούν:

• Η αξιοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, καθώς όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, "ήδη επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές"

• Η ανταπόκριση του κοινού στο νέο αυτό μοντέλο, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση "υπάρχει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επισημαίνει ότι "υπάρχει η πάγια θέση πως δεν πρέπει τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές" και προσθέτει πως "το ζήτημα παρακολουθείται και θα αποφασιστεί αν θα γίνει κίνηση αντίδρασης ή όχι".

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΝ

Από την μεριά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τονίζει πως "η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, εκτός από τις περιοχές που ορίζει ο νόμος" και προσθέτει ότι "θα εξεταστεί η επίδοση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης".

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ TA SUPER MARKET...

Όπως σημειώνουν πηγές από την Σκλαβενίτης, η "εταιρεία δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο ανοίγματος των καταστημάτων της τις Κυριακές", καθώς "είναι έξω από την κουλτούρα της εταιρείας". Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μασούτης, με πηγές της εταιρείας να σημειώνουν ότι "δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόmτο μοτίβο". Παράλληλα, στέλεχος της Metro Α.Ε.Β.Ε. (αλυσίδα My Market) ανέφερε πως "εκτός από τις 8 Κυριακές, που είναι θεσμοθετημένη η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, η εταιρεία δεν εξετάζει να λειτουργήσει κάποια άλλη Κυριακή." Πηγές από την ΑΒ Βασιλόπουλος αναφέρουν πως η εταιρεία "ανοίγει τις Κυριακές, που προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο" και προσθέτουν πως "δεν προβλέπεται επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων άλλες Κυριακές".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.