30/03/2020 11:03:31

Απίστευτη εκτίμηση αναλυτών: Το F-35 είναι... «νεκρό» (Photos)

Τα... «μαγικά» του F-35 - Όταν το μαχητικό... «στέκεται» στον αέρα! (Videos) - Media

 

Μπορεί το F-35 να θεωρείται ως το κορυφαίο και πιο εξελιγμένο αυτή τη στιγμή μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές του National Interest, το αεροσκάφος είναι... «νεκρό» πριν καλά-καλά μπει σε πλήρη χρήση από διάφορες ένοπλες δυνάμεις του πλανήτη.

Κι αυτό, διότι, όπως αναφέρουν οι εν λόγω αναλυτές, επικαλούμενοι πηγές των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ήδη Αεροπορία και Ναυτικό έχουν αρχίσει τις συζητήσεις σχετικά με το μαχητικό 6ης γενιάς, το οποίο επιδιώκουν να είναι έτοιμο ως τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Αν και η συζήτηση βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο (σχεδιασμοί και απαιτήσεις από το αεροσκάφος), εδώ και μερικά χρόνια γίνεται μια προσπάθεια οι απαιτήσεις της Αεροπορίας και του Ναυτικού να συνενωθούν σε ένα ενιαίο οπλικό σύστημα.

Μερικές από τις βασικές προδιαγραφές του μαχητικού 6ης γενιάς περιλαμβάνουν αυξημένες stealth ιδιότητες, δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, πλήρη δικτύωση, αυξημένη αυτονομία, υπερηχητικά όπλα και πολλά, πάρα πολλά drones.

Μια από τις βασικές ιδέες γύρω από το νέο μαχητικό είναι ότι θα μπορεί να λειτουργεί ως μητρικό σκάφος για drones και ότι θα μπορεί και το ίδιο να πετά και να πραγματοποιεί αποστολές χωρίς πιλότο.

Επίσης, μια ακόμα ιδέα είναι αυτή του «έξυπνου δέρματος» δηλαδή της πλήρους κάλυψης της ατράκτου με αισθητήρες, οι οποίοι θα τροφοδοτούντ το αεροσκάφος με πληροφορίες για τα πάντα.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από τη μία πλευρά το Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει το νέο μαχητικό για να αντικαταστήσει τα F/A-18 αρχής γενομένης από το 2035, ενώ ο «χρόνος ζωής» του F-35 έχει προσδιοριστεί ως το 2070.

Σημειώνεται ότι και οι Ευρωπαίοι, αλλά και η Βρετανία σχεδιάζουν κι αυτοί τα δικά τους μαχητικά 6ης γενιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.