19/02/2020 11:50:43

«Ο Χαφτάρ σφυροκοπά την Τρίπολη»: Παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγγέλλει η κυβέρνηση της Λιβύης

«Ο Χαφτάρ σφυροκοπά την Τρίπολη»: Παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγγέλλει η κυβέρνηση της Λιβύης - Media

 

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι παραβιάσεις από τους αντιπάλους της καταστρέφουν την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Γκνούνου, έναν εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ σφυροκόπησαν σήμερα την Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι επιχειρούν να προωθηθούν στην περιοχή Αμπουγκρέιν, η οποία βρίσκεται ανατολικά της πόλης Μισράτα, που ελέγχει η GNA.

«Με τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον εχθρό, ο αντίπαλος καθιστά άχρηστη την εκεχειρία» επισήμανε ο Γκνούνου σε μια ανακοίνωση στα αραβικά που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τυχόν θύματα.

Μια πηγή από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χάφταρ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του προωθήθηκαν την Κυριακή στην περιοχή της Μισράτα, έπειτα από συγκρούσεις με πολιτοφύλακες της GNA.

Η πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, συμπλήρωσε ότι έξι μαχητές του Λιβυκού Εθνικού Στρατού σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

«Αιχμαλωτίσαμε έναν αριθμό πολιτοφυλάκων (της GNA)», πρόσθεσε η πηγή χωρίς να αναφερθεί στον βομβαρδισμό της Τρίπολης, που καταγγέλλει η GNA.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.