Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
500γρ. αλεύρι φαρίνα και ανακατεμένο μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. γιαούρτι αγελάδας
220γρ. λάδι κατά προτίμηση τα 2/3 ηλιέλαιο και 1/3 ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
150γρ. φέτα σκληρή
150γρ. ανθότυρο
Αποξηραμένη ρίγανη, θυμάρι (προαιρετικά)
Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά(εκτός από αυτά της γέμισης), ρίχνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Εντωμεταξύ τρίβουμε με τα δάκτυλά μας τα τυριά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε στο χέρι μας ένα μπαλάκι ζύμης στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και το ανοίγουμε σε πιτάκι. Βάζουμε μια κουταλιά γέμισης και κλείνουμε πιέζοντας καλά. Μπορούμε να ενισχύσουμε το κλείσιμο, πιέζοντας με ένα πιρούνι τις άκρες .
Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου μας και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια. Μπορούμε να τα αλείψουμε με χτυπημένο ασπράδι με λίγο νεράκι, από πάνω για να γυαλίσουν. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο μόνο, γιατί θα βγουν βαριά τα τυροπιτάκια.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.