21/09/2020 18:38:35

Κι όμως, το κάνεις λάθος - Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να κοιμόμαστε καλά

Κι όμως, το κάνεις λάθος - Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να κοιμόμαστε καλά - Media
 
Κοιμάστε δύσκολα; Ξυπνάτε μέσα στη νύχτα και δεν ξέρετε γιατί; Μια ιδρώνετε και μια κρυώνετε; Το πάπλωμα σας φαίνεται πολύ ζεστό αλλά μια κουβέρτα σας κάνει να τουρτουρίζετε; Μην ανησυχείτε, δεν πάσχετε από κάποιο πρόβλημα υγείας, απλώς ο «θερμοστάτης» του σώματός σας σας χτυπάει «καμπανάκι».
 
Σύμφωνα με ειδικούς που ασχολούνται με τον ύπνο, τα πράγματα είναι πολύ απλά: όταν το σώμα σας μπαίνει σε φάση ύπνου, η θερμοκρασία του πέφτει και το περιβάλλον θα πρέπει να είναι αντίστοιχο για έναν καλό και αδιάκοπο ύπνο.
 
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η ιδανική θερμοκρασία για καλό ύπνο είναι από 15 ως 20 βαθμούς Κελσίου καθώς αυτή η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει θερμοκρασία γύρω στους 36,5 βαθμούς που είναι η ιδανική για καλό ύπνο.
 
Από την άλλη, οι ειδικοί τονίζουν ότι ένα υπερβολικά κρύο ή υπερβολικά ζεστό περιβάλλον δημιουργούν αρνητικές συνθήκες για έναν καλό ύπνο, με την πολλή ζέστη να είναι ο χειρότερος δυνατός παράγοντας για έναν βαθύ και ομαλό ύπνο.
 
Πηγή: Yahoo!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.