search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 22:12
MENU CLOSE

Κι όμως, το κάνεις λάθος – Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να κοιμόμαστε καλά

17.02.2020 16:31
Κι όμως, το κάνεις λάθος - Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να κοιμόμαστε καλά - Media
 
Κοιμάστε δύσκολα; Ξυπνάτε μέσα στη νύχτα και δεν ξέρετε γιατί; Μια ιδρώνετε και μια κρυώνετε; Το πάπλωμα σας φαίνεται πολύ ζεστό αλλά μια κουβέρτα σας κάνει να τουρτουρίζετε; Μην ανησυχείτε, δεν πάσχετε από κάποιο πρόβλημα υγείας, απλώς ο «θερμοστάτης» του σώματός σας σας χτυπάει «καμπανάκι».
 
Σύμφωνα με ειδικούς που ασχολούνται με τον ύπνο, τα πράγματα είναι πολύ απλά: όταν το σώμα σας μπαίνει σε φάση ύπνου, η θερμοκρασία του πέφτει και το περιβάλλον θα πρέπει να είναι αντίστοιχο για έναν καλό και αδιάκοπο ύπνο.
 
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η ιδανική θερμοκρασία για καλό ύπνο είναι από 15 ως 20 βαθμούς Κελσίου καθώς αυτή η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει θερμοκρασία γύρω στους 36,5 βαθμούς που είναι η ιδανική για καλό ύπνο.
 
Από την άλλη, οι ειδικοί τονίζουν ότι ένα υπερβολικά κρύο ή υπερβολικά ζεστό περιβάλλον δημιουργούν αρνητικές συνθήκες για έναν καλό ύπνο, με την πολλή ζέστη να είναι ο χειρότερος δυνατός παράγοντας για έναν βαθύ και ομαλό ύπνο.
 
Πηγή: Yahoo!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 22:12