search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:52
MENU CLOSE

Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός

21.02.2020 11:00
Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός  - Media

 

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός από τις ελληνικές ταινίες ηθοποιός, Βαγγέλης Πλοιός.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η χήρα του αείμνηστου ηθοποιού Ανδρέα Μπαρκουλη, Μαίρη Μπάρκουλη.

«Έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός. Καλό ταξίδι Βαγγέλη μου… Φίλε αγαπημένε..» έγραψε συγκινημένη για τον φίλο της.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Πλοιός

Ο Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Έπειτα, διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα.

Η πορεία του στον χώρο του θεάτρου ολοκληρώθηκε το 1998-99 στο Ηρώδειο με την κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος (στο ρόλο του Βλεψείδημου).

Έχει υπηρετήσει σε όλα τα είδη θεάματος όπως: πρόζα, επιθεώρηση, οπερέτα, χορόδραμα. ρεβύ πίστας, βαριετέ, κινηματογράφος και τηλεόραση.

Το 1978 σκηνοθέτησε την Ειρήνη του Αριστοφάνη (σε παιδική διασκευή της Σοφίας Ζαραμπούκα) με πρωταγωνιστές τους μαθητές της σχολής με την παράσταση να πραγματοποιείται στο θέατρο Ακροπόλ σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του, ενώ υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Περιόδευσε ανά την Ελλάδα τόσο με τον δικό του θίασο όσο και με άλλους θιάσους, ως βασικό στέλεχος, ενώ πραγματοποίησε και περιοδείες στην Κύπρο και την Αίγυπτο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48