search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:05
MENU CLOSE

Θρίαμβος των Σοσιαλιστών στην Γαλλία – Χαμηλά το Εθνικό Μέτωπο

17.06.2012 20:11
Θρίαμβος των Σοσιαλιστών στην Γαλλία - Χαμηλά το Εθνικό Μέτωπο - Media

Σαρωτική νίκη κατέκτησαν οι Σοσιαλιστές στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατακτούν την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Σαρωτική νίκη κατέκτησαν οι Σοσιαλιστές στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατακτούν την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Το σοσιαλιστικό μπλοκ με ηγέτη τον Φρανσουά Ολάντ κερδίζει έως και 326 έδρες και παίρνει τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης έπειτα από μία δεκαετία.

Στους ηττημένους των εκλογών είναι η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ στους κερδισμένους συγκαταλέγεται η 22χρονη εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, Μαριόν, η οποία κατέκτησε την πρώτη κοινοβουλευτική έδρα του ακροδεξιού Εθνικού Μέτωπου στην Καρπεντρά, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Η ίδια η Μαρίν Λεπέν έχασε οριακά απέναντι στον Σοσιαλιστή υποψήφιο Φιλίπ Κεμέλ στη βόρεια περιφέρεια Ενίν-Μπομόν.

Χαμηλά το Εθνικό Μέτωπο – Ήττα και για Μπαϊρού

Μία έως τέσσερις έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση δίνουν οι προβλέψεις για το Εθνικό Μέτωπο, ενώ μεγάλος ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης πρέπει να θεωρείται ο Φρανσουά Μπαϊρού – αρχηγός του κεντρώου Modem – που έδωσε τη μάχη για την κατάκτηση βουλευτικής έδρας στο γαλλικό νότο.

Τέλος, οι Πράσινοι αποσπούν 18 με 24 έδρες και το Αριστερό Μέτωπο 9 με 11 έδρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42