search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:41
MENU CLOSE

Έβρος: Τουρκική διμοιρία ρίχνει δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά – «Πεδίο βολής» για αστυνομικούς (Videos)

04.03.2020 09:04
Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε Αιγαίο-Λιβύη - Media

 

Βίντεο ντοκουμέντο, που αποδεικνύει τις εκτιμήσεις ότι η Άγκυρα ενισχύει την πρόσβαση χιλιάδων προσφύγων στον Έβρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο κατά τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε πλάνα του βίντεο διακρίνεται καθαρά τουρκική διμοιρία να βάλλει κατά της ελληνικής πλευράς.

Τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. 

 

Βέβαια και οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις όπως έχουν καταγραφεί σε βίντεο, να κάνουν ρίψεις μαζικά χημικών και κρότου λάμψης στην τουρκική πλευρά στοχεύοντας στην απώθηση των προσφύγων και μεταναστών που έχουν συρρεύσει στην περιοχή. Μάλιστα υπάρχουν και πλάνα που δείχνουν απελπισμένους γονείς να προσπαθούν να συνεφέρουν τα μικρά παιδιά τους που έχουν εισπνεύσει χημικά προερχόμενα από το ελληνικό έδαφος. 

Ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτός ο ιδιότυπος “πόλεμος” με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να γίνονται εν τέλει δέκτες των “πυρών” ένθεν κακείθεν των ελληνοτουρκικών συνόρων. 

Κια βέβαια η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ και ο ΟΗΕ να σκύψουν σοβαρά πάνω στο κορυφαίο πρόβλημα της εποχής μας, την μαζική μετανάστευη πληθυσμών και να βρουν μια κοινή συναινετική λύση που να μην μετατρέπει τη χώρα μας σε δεσμοφύλακα ανθρώπινων ψυχών. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:40