search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Αποστολάκης για Έβρο: «Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες, χρειάζεται προσοχή»

06.03.2020 09:33
Αποκαλύψεις Αποστολάκη για το πραξικόπημα κατά Ερντογάν: Είχαμε την πληροφορία ότι σχεδιαζόταν - Όλο το παρασκήνιο (Video) - Media

 

Την ανησυχία του για την άμεση εμπλοκή και υποστήριξη απλών πολιτών στην φύλαξη των συνόρων καθώς «δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες», εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Άμυνας και Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παράλληλα, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα της Ελλάδας, 

“Όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα” τόνισε ο πρώην υπουργός τόνισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα στη Συρία, χρησιμοποιώντας το προσφυγικό ως εργαλείο πίεσης. Το πού θέλει να το φτάσει είναι ένα ερώτημα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτή η πίεση στον Έβρο δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα και δημιουργεί μια ανησυχία για το τι θα γίνει άμα «σπάσει» ο Έβρος όπως και το θέμα στα νησιά.

«Το γεγονός ότι ο Έβρος φυλάσσεται επαρκώς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουν κάποιοι, θα οδηγήσει τη μεγάλη πίεση στα νησιά που εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα», σημείωσε.

Για το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Έβρο, ο ναύαρχος Αποστολάκης είπε ότι το αποτέλεσμα (απόκρουσης μεταναστευτικών ροών) ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου.

«Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, «πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της Ε.Ε. που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν», είπε.

Τέλος, σχετικά με τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, και το αν είμαστε σε θέση ως χώρα να το ελέγξουμε, ο κ Αποστολάκης εκτίμησε ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα καθώς πρόκειται για συμπλοκές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:49